Proiect Heliport Turcanu 2024

Rezumat

Noul corp de clădire, aflat în curs de finalizare, a fost proiectat și construit din punct de vedere al rezistenței în perspectiva realizării unei platforme de aterizare elicopter pe terasă de la ultimul nivel, are nevoie de finanțare pentru execuția unui heliport. În urma discuțiilor cu puținele firme de specializare din domeniu, costul se va ridica în jurul sumei de 1 (unu) milion de euro. În urma memoriului justificativ nr. 16230/09.10.2023 s-a semnat contractul nr. 2/19/10/2023 cu firma SC ABC Development Aviation SRL pentru realizarea proiectului tehnic și obținerea avizelor necesare pentru amenajarea heliportului în terasă, peste corpul nou al spitalului, destinat zborului VFR de zi și noapte, având elicopter critic de proiectare EC 135 T3H. Proiectul tehnic este în curs de realizare și certificatul de urbanism este în curs de obținere.

Obiective

Obiectivul proiectului “Heliport Țurcanu 2024” este de strângere a fondurilor necesare pentru execuția obiectivului. Ţinta financiară la momentul actual este de 1 milion de euro, aceasta cifră se va modifica la momentul finalizării proiectului tehnic când se va cunoaşte costul exact al proiectului.

Autorizare

Consiliul de administrație al Asociaţiei pentru Spitalul de Copii „Louis Ţurcanu” Timişoara autorizează managerul de proiect Meșter Andrei pentru execuția strategiei de strângere de fonduri pe perioada proiectului. Perioada de 1 an de zile poate fi redusă dacă suma necesară va fi strânsă anticipat. Până la suma de 25.000 RON sau echivalentul în euro, contractele de sponsorizare/donaţii se vor încheia sub semnătură privata. În schimb, peste suma de 25.000 RON sau echivalentul în euro este necesar ca încheierea contractului de sponsorizare/donatie să se realizeze prin mijlocirea notarului public, fiind imperativă forma juridică a înscrisului autentic.Trezorierul asociației Martin Cristian sau un înlocuitor mandatat va semna contractele de sponsorizare/donație sub semnătură privată sau la notar, sub forma înscrisului autentic.

Beneficii

Disponibilitatea unui heliport pe noul corp de clădire duce la creșterea mobilității și mai ales, la rapiditatea în rezolvarea cazurilor grave, care necesită relocarea prin transport aerian a pacienților aflați în situații de urgență medicală. Copiii ajunși în urgențe cu ajutorul elicopterului vor câștiga timp pentru viața lor, o întârziere, chiar și de câteva minute, fiind critică, mai ales în cazul nou-născuților. În majoritatea cazurilor, micii pacienţi au nevoie de o intervenţie de urgenţă, iar timpul necesar pentru a-i transporta cu ambulanţa la spital este prea lung, astfel că, uneori, salvarea lor depinde de reducea în mod considerabil a timpul de preluare. Odată ajunși cu elicopterul pe platforma de la ultimul nivel, aceștia sunt transportați în câteva minute cu liftul, care are acces pe terasă, direct în Unitatea de Primiri Urgențe.

Informatii proiect

Contract voluntariat manager proiect